+420 461 618 580

Vodní gril VOGR - zahradní gril s vodní lázní

Skvělé a zdravé grilování
s vodním grilem

Vyzkoušejte chuť pokrmů připravených na grilu s vodní lázní. Grilujte zdravě!

Objednat

gril vogr

Vodní gril VOGR

Vodní gril má unikátní vlastnosti díky vodní lázni. Ta zabraňuje přepalování tuků a vzniku karcinogenních látek.

Více ...

zpusoby grilovani

Způsoby grilování

K základním způsobům grilování - na dřevěném uhlí, na plynovém nebo elektrickém grilu - se nyní přidává grilování na vodní lázni.

Více ...

postup grilovani

Postup grilování

Grilování s vodním grilem je jednoduché. S kvalitním dřevem to jde nejlépe.

Více ...

recepty grilovani

Recepty

Chuť pokrmů připravených na vodním grilu je jedinečná. Základem jsou kvalitní suroviny.

Více ...

Postup grilování

Základem každého grilování je řádně rozdělaný oheň. Ve vodním grilu se topí pouze dřevem. Doporučujeme používat dřevo listnaté (bříza, olše, buk apod.), a to z toho důvodu, že jehličnaté dřeviny obsahují pryskyřice a jiné silně aromatické látky, které se při hoření uvolňují a mohly by ovlivnit chuť grilovaných pokrmů.

Je mnoho způsobů jak rozdělat oheň v grilu. Můžeme postupovat tak, že vyjmeme rošt grilu a nádobu na vodu. Z připravených štěpek a polen rozděláme oheň, a až dřevo dostane bělavou barvu a je jisté že nezhasne, přejdeme k dalšímu kroku. Tím bude vložení nádoby s vodou do grilu. Při vkládání nádoby nad oheň v ní musí být alespoň minimální množství vody. Ihned po vložení je nutné doplnit vodu na úroveň cca 2-3 cm pod horní hranu. Je důležité zajistit, aby v nádobě byla neustále voda, mohlo by totiž dojít k jejímu poškození. Před prvním grilováním doporučujeme nechat topeniště tak zvaně "vypálit" od konzervační barvy.

Hned jak voda začne lehce vřít, je gril připraven k použití. Nyní jen hlídejte ohniště, aby nevyhaslo. Pokud máte dojem, že grilování probíhá příliš rychle, opatrným dolitím vody do nádoby s vodou se medium zchladí. Při dolévaní vody grilovací mřížku neoddělávejte, vodu doplňujte skrz mřížku.

Komínový efekt grilu je natolik silný, že není potřeba jednotlivé pokrmy obracet. Cirkulující horký vzduch zajistí křupavou kůrčičku po celém obvodu pokrmu.

Po ukončení grilování vyjměte nádobu a vodu vylijte. Pokud oheň ještě nevyhasl, můžete do nádoby nalít trochu vody a přidat nepatrné množství odmašťovacího prostředku. Usnadníte si tak čištění před dalším grilováním.

Copyright © 2013 Limes s.r.o. Všechna práva vyhrazena.