+420 461 618 580

Vodní gril VOGR - zahradní gril s vodní lázní

Skvělé a zdravé grilování
s vodním grilem

Vyzkoušejte chuť pokrmů připravených na grilu s vodní lázní. Grilujte zdravě!

Objednat

gril vogr

Vodní gril VOGR

Vodní gril má unikátní vlastnosti díky vodní lázni. Ta zabraňuje přepalování tuků a vzniku karcinogenních látek.

Více ...

zpusoby grilovani

Způsoby grilování

K základním způsobům grilování - na dřevěném uhlí, na plynovém nebo elektrickém grilu - se nyní přidává grilování na vodní lázni.

Více ...

postup grilovani

Postup grilování

Grilování s vodním grilem je jednoduché. S kvalitním dřevem to jde nejlépe.

Více ...

recepty grilovani

Recepty

Chuť pokrmů připravených na vodním grilu je jedinečná. Základem jsou kvalitní suroviny.

Více ...

Způsoby grilování

Způsoby grilování jednoduše rozlišujeme podle toho, čím v grilu topíme. Grilovat tedy můžeme:

Poněkud odlišné grilování je na grilu s vodní lázni, kde se topí dřevem. Na běžných grilech tuky a šťávy odkapávají zpět do ohniště, kde se mění na karcinogenní látky a v podobě kouře se vrací na grilované jídlo. Konzumace takto připraveného jídla není ideální. Chuť se sice nemění, ale vznikající karcinogenní látky ohrožují zdraví.

Vodní gril VOGR má mezi roštem a ohništěm vodní lázeň, která zabraňuje odkapávání tuku a šťávy zpět do ohniště, a tím vzniku karcinogenů. Pokrmy jsou tedy od těchto látek uchráněny. Varem se uvolňuje pára, která se mísí s horkým vzduchem a vytváří tak jedinečné médium, které jídlo nevysušuje, ale zanechá jej šťavnaté. V žádném případě nejde o dušení jako u některých obdobných výrobků. Teplota nad roštem se totiž pohybuje v rozmezí 200 až 250 °C. Nespornou výhodou je též fakt, že horký vzduch smíšený s párou neustále zvlhčuje grilovací mřížku a grilované pokrmy se tolik nepřichytávají k mřížce. Mřížku je pak snadnější po grilování očistit.

Copyright © 2013 Limes s.r.o. Všechna práva vyhrazena.